Paul Dudau - Asociația The Social Incubator

KILIMANJARO - acces la un viitor mai bun pentru tinerii instituționalizați

741 RON Donations raised
12.569974554707% Complete
5,895 RON Target
6 Donations
I want to donate!

 

Cu siguranță pentru mulți dintre noi 5.895 este doar un număr, pentru mine a devenit o provocare pe care sper să o transform într-o experiență de neuitat. Pentru că orice provocare poartă un nume am decis ca pe a mea să o numesc Kilimanjaro.

Pe 18 August 2016 voi încerca sa ating vârfului Uhuru Peak, cel mai înalt vârf din Africa. Da, am acceptat provocarea de a escalada acest masiv din convingerea potrivit căreia o alimentație sănătoasă, un regim de viață echilibrat, în care sportul ocupă un loc fruntaș, reprezintă un stil de viață pe care să-l adopt.

Ceea ce m-a motivat și mobilizat, totodată,  în a lua o astfel de decizie a fost cauza pe care o susțin, de mai bine de 2 ani, și căreia îi dedic, alături de colegii din Asociația The Social Incubator (ATSI), o bună parte din timp: susținerea tinerilor instituționalizați prin campanii și proiecte menite să le ofere dezvoltare personală și profesională în vederea acordării unei șanse la un viitor mai bun.

Știu este o nebunie, dar una frumoasă pe care mă bucur să o împărtășesc cu tine. Tare m-aș bucura dacă m-ai susține în această aventură - îmi vei da imboldul și curajul necesare pentru a înfrunta o astfel de provocare. Dar dacă tot vorbim despre provocări, te invit și pe tine să te alături cauza asociației și să sprijini acești tineri donând în contul fiecărui KM pe care o să-l parcurg. 

Tim Cahill spunea că “o călătorie se măsoară cel mai bine în prieteni și nu în kilometri”, hai să dovedim că suntem prietenii faptelor bune!

 

 

-------------

2 vorbe despre :

ATSI:

ATSI a fost înființată în anul 2014 si dezvoltă o platformă pentru identificarea și implementarea unor soluții sociale inovative, inclusiv prin înființarea unor întreprinderi sociale în domenii cheie precum educație și integrare socio-profesională, sănătate (servicii de îngrijire și socio-medicale pentru persoane în dificultate) și incluziune socială (pentru diverse categorii defavorizate).

Din peste 200 de tineri incluși în program, 36 au acum un loc de muncă

La aproape doi ani de la lansare, principalul program derulat de asociație, „Un viitor normal pentru tinerii orfani”, a ajutat peste 200 de tineri instituționalizați. Ei au beneficiat de consiliere vocațională și psihologică, au participat la ateliere de dezvoltare personală și au urmat cursuri și stagii de pregătire profesională.

Fiecare dintre adolescenții implicați în programul Incubator Social este ajutat să își găsească un loc de muncă după finalizarea perioadei de pregătire educațională și profesională. Până acum, 36 tineri care au părăsit orfelinatul și-au găsit un job cu ajutorul specialiștilor și voluntarilor Incubator Social.

Pe lângă rata scăzută a tinerilor din centre de plasament care reușesc să își găsească un loc de muncă, România ocupă primul loc între țările UE la numărul de victime ale traficului de persoane, 2 din 5 dintre acestea fiind fete sub 18 ani. La vârsta majoratului tinerii sunt obligați să părăsească orfelinatele și să își găsească o locuință și un loc de muncă, mulți dintre aceștia ajungând victimele ale traficanților.

Kilimanjaro:

Denumit de localnici ”Casa omătului”, deoarece vârful este acoperit cu ghețari, Kilimanjaro este cel mai înalt munte din Africa (vârful Kibo 5895 m), fiind situat la granița dintre Tanzania de Kenia. Din punct de vedere al reliefului reproduce, pe înălțime toate zonele climato-vegetale ale globului de la savane la păduri umede și deșert alpin.


Read the story below or recommend this campaign to your friends.

in benefit of

Asociația The Social Incubator

Asociația The Social Incubator a fost înființată în aprilie 2014 de către un grup de 5 prieteni, profesioniști în domenii diferite, care, după ce s-au implicat împreună în multiple activități de voluntariat luând forma unui sprijin punctual și pe termen scurt pentru tinerii instituționalizați, au realizat că nevoile acestor tineri sunt mult mai complexe și că, pentru a determina o schimbare reală și sustenabilă în viețile lor, e necesar ca ei să fie sprijiniți în mod individual, pe termen lung.

Un viitor normal pentru tinerii defavorizați

Programul principal al Asociației The Social Incubator, al cărui scop este de a-i susține pe tinerii care au părăsit - sau urmează să părăsească - sistemul de protecție a copilului, cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani, să facă tranziția către viața adultă într-o manieră care să le pună în valoare aptitudinile și să le asigure independența pe termen lung.

KILIMANJARO - acces la un viitor mai bun pentru tinerii institutionalizati

Cu siguranță pentru mulți dintre noi 5.895 este doar un număr, pentru mine a devenit o provocare pe care sper să o transform într-o experiență de neuitat. Pentru că orice provocare poartă

6 Donations

Felicitari!
03 Sep 2016
Felicitari
31 Aug 2016

Cristina Ligia Rusu

150 RON
30 Aug 2016
18 Aug 2016
Succes!
10 Aug 2016

Anonymous

10 RON
Felicitari pentru initiativa! Mandri de tine & iti tinem pumnii!
09 Aug 2016