START vieții pe cont propriu ~ 2020

Potrivit datelor statistice în România, în 2018, erau circa 51.000 de beneficiari ai sistemului de protecție specială a copilului, iar numărul tinerilor cu vârsta între 16 și 26 de ani îngrijiți în sistemul rezidențial de protecție a copilului era de aproximativ 4.000 persoane la care se adaugă și 350.000 - 420.000 tineri NEETs (tineri care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare.)

Peste 3.000 de tineri părăsesc anual sistemul de protecție, sunt marginalizați de către societate și expuși unei game extinse de riscuri (mulți dintre ei rămân pe străzi şi chiar devin victime ale traficului de persoane sau de droguri)

Doar 1 din 40 de tineri care părăsesc sistemul de protecție se angajează legal.

====================================================

CINE SUNTEM?

Asociația The Social Incubator este o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit, creată de 5 prieteni, acum 6 ani, pentru a veni ȋn sprijinul tinerilor defavorizaţi din România prin intervenții sociale directe, pragmatice și creative. Misiunea noastră este să le redăm acestor tineri speranţa pentru un viitor mai bun prin îmbunătățirea sustenabilă a vieților lor.

CUM FACEM?

Susţinem tinerii într-o manieră care să le pună în valoare aptitudinile și să le asigure independența pe termen lung prin: consiliere psihologică şi vocaţională, asistenţă socială, educaţie non-formală şi informală, mentorat şi tutorat, cursuri de pregătire profesională și stagii de practică, vizite exploratorii, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă legal și sprijin .

DE CE FACEM?

La aproape 30 de ani de la Revoluție, tinerii instituționalizați care părăsesc sistemul de protecție odată deveniți adulți sunt marginalizați de către societate și expuși unei game extinse de riscuri. Ca efect al lipsei de integrare, mulți dintre ei rămân pe străzi și/sau devin victime ale traficului de persoane sau de droguri.

Ne-am propus să schimbăm aceste statistici și să îi ajutăm pe tinerii vulnerabili să spună START vieții pe cont propriu!

[ Show more ]

Donations:

1,090 RON

Fundraising events

31 Dec 2020

Daruieste ziua ta ~ 2020

Benefiting:: START vieții pe cont propriu ~ 2020

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care rezonezi.

5 Donations
07 Jul 2020

24 Ore de Sport Non-Stop ~ 2020

Benefiting:: START vieții pe cont propriu ~ 2020

Pe 7 iulie, la ora 7:00 Cristian Popa dă startul celor 24 Ore de Sport Non-Stop - Eveniment Caritabil pentru susținerea tinerilor vulnerabili din pr

10 Donations

Fundraising pages

24 ORE de Sport Non-Stop

Te invit, pentru o oră din cele 24, să faci sport live pe pagina ta și să contribui astfel la educația tinerilor! Este un eveniment caritabil uni

710 RON Raised
10 Donations

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor.Daca vrei sa fii alături de mine DONEAZĂ !

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei

50 RON Raised
1 Donations

#Ziuamea