Asociația The Social Incubator

Asociația The Social Incubator

Un viitor normal pentru tinerii defavorizați ~ 2016-2019

Status: Finantat

Suntem o echipă de oameni tineri, dedicaţi, energici și buni profesionişti care ȋmpărtăşesc viziunea de a le oferi tinerilor defavorizați acces la sprijin, resurse şi oportunități care să ȋi modeleze. Credem din tot sufletul că doar așa ei înșiși pot deveni motoare ale schimbării.

Am susţinut până ȋn prezent peste 3500 de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani, din 22 de judeţe din România să ȋşi continue studiile şi să promoveze examenul de bacalaureat, să se dezvolte pe plan personal şi profesional, să ȋşi cultive ȋncrederea ȋn sine, să deprindă abilităţi de viaţă independentă și să ȋşi găsească un loc de muncă.

Ȋmpreună schimbăm destinele tinerilor defavorizați din România!

[ Show more ]

26,224 RON

Sumă:

1

Galantomi:

300

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

[?] Ştiai că:

Peste 3.500 de tineri părăsesc anual sistemul de protecție, nepregătiți pentru o viață independentă, sunt marginalizați de către societate și expuși unei game extinse de riscuri. Ca efect al lipsei de integrare, mulți dintre ei rămân pe străzi şi chiar devin victime ale traficului de persoane sau de droguri.        

Doar 1 din 40 de tineri care părăsesc sistemul de protecție se angajează legal         România ocupă astfel locul fruntaş în Uniunea Europeană în ceea ce privește victimele traficului de persoane

Ȋmpreună putem schimba nu doar statistici, ci destinele tinerilor defavorizați din România!

============================================

Ne bucurăm ca am ajuns la peste 3540 de tineri, prin cele peste 280 de ateliere tematice pe care le-am organizat. Am sprijinit 612 tineri în parcursul lor personal și profesional, 476 de tineri au beneficiat de consiliere psihologică și vocațională, am mers în peste 115 de vizite exploratorii la companii iar peste 160 de tineri sunt acum angajați.

CINE SUNTEM

Asociația The Social Incubator este o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit, creată de 5 prieteni, acum 5 ani, pentru a veni ȋn sprijinul tinerilor defavorizaţi din România prin intervenții sociale directe, pragmatice și creative. Misiunea noastră este să le redăm acestor tineri speranţa pentru un viitor mai bun prin îmbunătățirea sustenabilă a vieților lor.

CE FACEM

În mai 2014 a fost lansat programul principal al organizației, al cărui scop este de a-i susține pe tinerii care au părăsit - sau urmează să părăsească - sistemul de protecție a copilului, cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani, să facă tranziția (în alte condiții foarte dificilă și împânzită cu riscuri) către viața adultă.

CUM FACEM

Susţinem tinerii într-o manieră care să le pună în valoare aptitudinile și să le asigure independența pe termen lung prin: consiliere psihologică şi vocaţională, asistenţă socială, educaţie non-formală şi informală, mentorat şi tutorat, cursuri de pregătire profesională și stagii de practică, vizite exploratorii, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă legal și sprijin .

DE CE FACEM

La aproape 30 de ani de la Revoluție, tinerii instituționalizați care părăsesc sistemul de protecție odată deveniți adulți sunt marginalizați de către societate și expuși unei game extinse de riscuri. Ca efect al lipsei de integrare, mulți dintre ei rămân pe străzi și/sau devin victime ale traficului de persoane sau de droguri.

Ne-am propus să schimbăm aceste statistici.