Misiunea noastră

Astfel, în mai 2014 a fost lansat programul principal al organizației, „Un viitor normal pentru tinerii defavorizați”. Scopul acestui program este de a-i susține pe tinerii care au părăsit - sau urmează să părăsească - sistemul de protecție a copilului, cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani, să facă tranziția (în alte condiții foarte dificilă și împânzită cu riscuri) către viața adultă într-o manieră care să le pună în valoare aptitudinile și să le asigure independența pe termen lung. Programul a început în regiunea București-Ilfov și, începând cu anul 2016, s-a extins în toate cele 8 regiuni administrative ale României.

În linii mari, metodele folosite în cadrul programului sunt: consiliere în carieră, consiliere vocațională și psihologică; educație non-formală; facilitare de stagii de practică; și, ulterior, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă plătit, prin intermediul unor companii partenere sau al întreprinderilor sociale înființate chiar de către asociație (croitorie, tâmplărie, reciclare etc.). În paralel, asociația lucrează și la efecte, nu doar la cauze, prin prevenirea activă a traficului de persoane tinere și minore, tinerii instituționalizați reprezentând una dintre cele mai vulnerabile categorii sociale în ceea ce privește traficul de ființe umane în România.

Până în prezent, asociația a reușit, prin intervenții de tipul celor descrise anterior, să susțină peste 400 de tineri instituționalizați în procesul de integrare socio-profesională, la nivel național.

[ Show more ]

Proiecte

Tinerii din categoriile vulnerabile (cu precădere cei care au părăsit sau urmează să părăsească sistemul de protecție a copilului, cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani), se confruntă cu o serie de probleme precum: nivel scăzut de educație, slaba dezvoltare sau chiar lipsa abilităților de viață independentă, probleme emoționale și de comportament, lipsa competențelor necesare integrării pe piața muncii, lipsa locuinței.

Pe baza unui program complex, personalizat pe nevoile și specificul fiecărui tânăr, facilităm o serie de intervenții: educație formală și non-formală (facilitare meditații, traininguri,programe de mentoring), consiliere psihologică și vocațională, integrare pe piața muncii (job shadowing, internship, practică, ateliere sau cursuri de formare).

Acordându-le timp și implicare, tinerii dobândesc aptitudinile necesare tranziției către viața adultă și asigurarea independenței.

1,090 RON Suma:
15 Donatii:
1 Galantomi:

26,224 RON Suma:
300 Donatii:
1 Galantomi:

Evenimente fundraising

31 Dec 2020

Daruieste ziua ta ~ 2020

In beneficiul: START vieții pe cont propriu ~ 2020

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care rezonezi.

07 Jul 2020

24 Ore de Sport Non-Stop ~ 2020

In beneficiul: START vieții pe cont propriu ~ 2020

Pe 7 iulie, la ora 7:00 Cristian Popa dă startul celor 24 Ore de Sport Non-Stop - Eveniment Caritabil pentru susținerea tinerilor vulnerabili din pr

29 Oct 2019

1000 Km Balkan Charity Challenge 2019

In beneficiul: Un viitor normal pentru tinerii defavorizați ~ 2016-2019

La prima vedere 1000 km Balkan este o provocare sportiva de 11 zile, ce combina ciclismul si alergarea. Dar este mai mult decat atat. Este un concept complex cu misiunea de a contribui la dezvoltarea indivizilor si a societatii. Evenimentul este non-competitiv, suntem limitati doar de lumina zilei: putem parcurge in medie 160 km pe zi cu bicicleta si 60 km pe zi in alergare in cele circa 8h30m de lumina. Asta presupune o sanatate de fier si a pregatire pentru anduranta a participantilor.

2,093 RON

13 Oct 2019

Raiffeisen Bank Bucharest Marathon ~ 2019

In beneficiul: Un viitor normal pentru tinerii defavorizați ~ 2016-2019

Aleargă pentru schimbare la Bucharest Marathon 2019! Asociaţia The Social Incubator te invită să alergi pentru schimbarea socială la Maratonul Ra

Pagini fundraising

24 ORE de Sport Non-Stop

Te invit, pentru o oră din cele 24, să faci sport live pe pagina ta și să contribui astfel la educația tinerilor! Este un eveniment caritabil uni

710 RON Suma

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor.Daca vrei sa fii alături de mine DONEAZĂ !

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei

50 RON Suma

#Ziuamea

Anul trecut am vrut să fac ceva diferit, așa că am ales să fiu mentorul unui tânăr din programele Asociației The Social Incubator. Astfel pot